دانلود تحقیق رشته حقوق

نگاهی به ابعاد قاچاق انسان در جهان امروزی

 
 
 
 
 
 
نگاهی به ابعاد قاچاق انسان درجهان امروزی
در مورد قاچاق زنان ذکر این نکته لازم است که تقریباً هیچ نقطه ای از جهان را نمی توان یافت که به نوعی از این پدیده و پیامدهای شوم آن برکنار باشد. اما برخی از مناطق جهان به طور سنتی و یا به دلایل دیگر، بیشتر با آن دست به گریبان هستند و این مسأله در آنجا نمود بیشتری دارد. تلاش در فصل بر این است که تا سرحد امکان به گونه ای همه مناطق جهان که آثار این پدیده در آنجا مشهود است،‌ مورد پوشش قرار گیرد و در عین حال نسبت به مناطقی که ابعاد این جنایت در آنجا شدیدتر است، تمرکز ویژه ای شود.
 
 
1.4.2.مبحث اول: قاره اروپا
پس از فروپاشی کمونیسم، تجارت زنان و دختران کشورهای اروپای شرقی و مرکزی و هم چنین جمهوری های شوروی پیشین افزایش چشمگیری یافته است. به گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، شمار این زنان در کشورهای مزبور بین 250 تا 300 هزار نفر درسال برآورد می شود. در بسیاری از این کشورها مجازاتی برای قاچاقچیان انسان وجود ندارد و احتمال شناسایی و دستگیری این قاچاقچیان بسیار اندک است  . حتی سازمان بین المللی مهاجرت به استناد گفته های زنان قربانی آلبانیایی معتقد است که ده درصد از نیروی انتظامی این کشور با قاچاقچیان انسان همکاری می کنند . 
 
به طور کلی تجارت با بدن زنان و دختران در اروپا هیچ گاه به اندازه امروز پول ساز نبوده است و آمارهای گروه کارشناسان شورای اروپا در گزارشی درباره تجارت زنان اروپای شرقی به عنوان بردگان هزاره سوم نشان می دهد که میزان درآمد ناشی از این تجارت سالانه تا 13 میلیارد دلار می باشد. هم چنین زنان گاه تا هجده بار خرید و فروش می شوند. در همین گزارش آمده است که زنان در مواردی به قیمت 150 دلار  خریده می شوند و همین که پایشان به ایتالیا رسید ، ‌به نرخ 5000 دلار به دلالان فروخته می شوند . این بردگان جدید پس از فروخته شدن در ایتالیا باید بتوانند ماهانه تا 25 هزار دلار برای صاحب خود درآمد ایجاد کنند .
 
هم چنین طبق گزارش کتاب « برده ها» از پینو آرلاکی ، مدیر کل پیشین دفتر کنترل مواد مخدر و پیش گیری از جنایاتسازمان ملل متحد، شمار زنانی که به کارهای خلاف اخلاق مشغول هستند و در کشورهای اتحادیه اروپا کار می کنند، ‌به بیش از 200 تا 500 هزار نفر می رسد که دو سوم آنها از اروپای شرقی آمده اند و یک سوم دیگر از کشورهای در حال توسعه هستند. میزان قاچاق مهاجران زن و کودک از اروپای شرقی و مرکزی پس از بازشدن مرزهای جنگ سرد در یک دهه پیش، بسیار بالا رفته است. در واقع مشکل اصلی قاچاق زنان در این منطقه از اوایل 1990  آغاز شد که پس از فروپاشی حکومتهای کمونیستی  در آن منطقه و افزایش بحرانهای اقتصادی،‌بسیاری از این زنان جهت فرار از فقر و مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای رسیدن به وضعیتی بهتر جلای وطن کردند. بنابر گزارش سازمان بین المللی  مهاجرت، ‌قاچاق انسان از این منطقه که زمانی ناچیز بوده هم اکنون معادل مبادی سنتی همانند آسیا،‌ آفریقا و جزایر کارائیب شده است.   
 
ذکر این نکته حائز اهمیت است که بسیاری از زنان جوانی که قاچاق می شوند، میدانند که در صنعت سکس کار خواهند کرد، اما در زمینه ماهیت یا شرایط کار فریب می خورند . برخی از آنها موافقت می کنند تا در کار جنسی" ملایم تر" هم چون نمایشهای برهنه یا کلوپها کار کنند، اما بعداً به روسپی گری وادار می شوند. حتی برخی از آنها می پذیرند که در خارج به عنوان روسپی کار کنند و انتظار دارند که به سرعت پول درآورند و پس از مدتی کوتاه به میهن خود باز گردند. اما بجای آن، ‌در بازار به یک واسطه یا روسپی خانه فروخته می شوند و سپس به وسیله تهدید یا اسارت بدهی در اوضاع و احوالی ناهنجار به دام می افتند . 
 
آمارهای موجود نشان می دهند که میان 700000 تا دو میلیون زن و کودک هر سال مورد قاچاق در سراسر جهان قرار می گیرند که حدود 500000 نفر آنان در اتحادیه اروپا می باشند.
هم اکنون اتحادیه اروپا تخمین می زند که حدود  500000 زن و دختر هر ساله به صورت مهاجر غیرقانونی وارد اروپا می شوند و سندیکاهای جنایتکاران قاچاق انسان را به گسترده ترین بخش کسب و کار خود مبدل ساخته اند. هر ساله ده ها مهاجر که می کوشند از کشورهای بالکان یا شمال آفریقا عبور کنند،‌ در سواحل ایتالیا و اسپانیا پیاده می شوند،‌ از میان آنانی که به این کار دست می زنند، ‌هزاران نفر کارشان به کار اجباری،‌ روسپی گری یا کار سخت می انجامد تا بتوانند بدهی خود را به قاچاقچیان پرداخت کنند.
 
گزارش صندوق جمعیت سازمان ملل حاکیست که تجارت زنان در سطح جهان در آغاز قرن جدید در حال افزایش است و این امر نتیجه جهانی شدن اقتصاد است. بخش اعظم تجارت زنان و دختران در کشورهای آسیایی انجام می شود، ولی زنان اروپای شرقی نیز بیش از پیش به این ورطه کشیده می شوند . بر اساس این گزارش، سالانه حدود دو میلیون دختر بین 5 تا 15 ساله به کارهای ناشایست و خلاف اخلاق سوق داده می شوند و پنج هزار زن و دختر نیز قربانی تعصبات می شوند . 
پس از ذکر این کلیات درباره وضعیت قاچاق زنان در اروپا،‌ چند کشور در این قاره که به طور جدی با این معضل روبرو هستند ، ‌به طور ژرف تر مورد بررسی قرار می گیرند.
 
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
مقدمه 6
نگاهی به ابعاد قاچاق انسان درجهان امروزی
1.4.2.مبحث اول: قاره اروپا 8
1.1.4.2.گفتار اول:  ایتالیا 11
2.1.4.2.گفتار دوم : اسپانیا 13
2.4.2.مبحث دوم: قاره آسیا 15
1.2.4.2.گفتار اول : قزاقستان 16
2.2.4.2.گفتار دوم : تاجیكستان 17
3.2.4.2.گفتار سوم : تایلند 18
4.2.4.2.گفتار چهارم : اسرائیل 18
5.2.4.2.گفتار پنجم : ایالات متحده آمریكا 20
منابع: 25