دانلود تحقیق رشته حقوق

پیامدهای قاچاق انسان

 
 
 
 
 
 
 
پیامدهای قاچاق انسان
این پدیده شوم، تبعات منفی و ناگواری در پی دارد که در سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی بررسی می شود. 
1.1.2.مبحث اول:  آثار شخصی
1.1.1.2.گفتار اول :  خدشه دار شدن کرامت انسانی
کرامت انسانی که قرآن کریم  از آن نام می برد، ‌اختصاص به مردان ندارد، بلکه جامعه انسانی را شامل می شود، حال اگر زنان به مثابه کالا خرید و فروش شوند، در حقیقت شأن و کرامت انسانی آنها مخدوش شده است. آموزه های دینی قطع نظر از توصیف ها ی بلند و انسان شناسانه فلسفی از آدمی، به طور عینی با آنچه که این شأن و حیثیت را نادیده می گیرد، مبارزه نموده و حتی در مواردی برای نقض آشکار شأن انسانی، ضمانت اجرای کیفری پیش بینی کرده است . اسلام همچنین مبادله انسان آزاد که به معنای فروکاستن انسان به کالا، ‌مال و رفتار سودگرایانه با اوست، را به شدت نکوهش می کند. از امام صادق (ع) نقل شده است که
 
: « خداوند در روز قیامت هر گناهی را می بخشد، جز نپرداختن مهریه همسر، ‌عدم پرداختن دستمزد اجیر و فروختن انسان آزاد» زنانی که در دام قاچاقچیان گرفتار می شوند، اولین چیزی که از دست می دهند، شخصیت انسانی است. آنان همچون کالایی در دست اربابان دست به دست شده و از خود اختیار و استقلالی ندارند. قاچاقچیان انسان، آنها را همانند ماشین و اسلحه و اجناس دیگر در آژانسهای معاملاتی خرید و فروش می کنند. اندام آنها را برای جلب مشتری به نمایش می گذارند و حتی در بعضی از این آژانسها،‌ حراج ماهانه برگزار می کنند. طبق آمار پلیس بانکوک 16000 زن و دختر از کشور تایلند به کشورهای دیگر صادر شده اند،‌ سهم آلمان غربی 3000 نفر بوده است. آژانس های فوق، ‌ماهانه حدود سه هزار معامله (زن فروشی) انجام می دهند.   یکی از مسئولان وزارت دادگستری سوئد اظهار می دارد که شگفت آور است که در مدارس، درباره ی اشکال بردگی در قرن ها پیش،‌به کودکان درس می دهیم، اما این نسخه مدرن هنوز باید با ما باشد، « توماس بروسترم» وزیر دادگستری سوئد، در اجلاس استکهلم بیان داشت که قاچاق زنان، چیزی غیر از تجارت برده نیست. 
 
وی اعلام داشت که در طی یک ماموریت اخیر به بوسنی، ‌با یک قربانی قاچاق انسان دیدار کرده بود که حداقل 18 بار در محافل روسپیگری فروخته شده است.  
نقض کرامت انسانی هر چند این اعمال با رضایت فرد باشد،‌ نوعی توهین به بشریت است که همواره در کنوانسیون های جنسی و جسمی،‌ اعم است از انواع بهره کشی های مختلف جنسی همانند همجنس بازی،‌ روابط غیر طبیعی،‌ سوء‌استفاده جهت تبلیغات در صنعت سکس،‌ ساخت فیلمهای سکسی و .....  می باشد.
 
 
 
2.1.1.2.گفتار دوم: بهره کشی جنسی 
این زنان و کودکان در مقابل انواع استثمار و بهره کشی های مختلف جنسی همانند همجنس بازی، روابط غیر طبیعی،‌سوء‌استفاده جهت تبلیغات،‌عکس و تصویر و ... آسیب پذیر هستند، با این حال قاچاق زنان،‌به استثمار جنسی محدود نمی شود، ‌بلکه ازدواج های اجباری، کار اجباری در بازار،‌مزارع کشاورزی و کارخانجات بافندگی،‌تکدی گری در خیابان ها و دیگر خدمات را هم شامل می شود. در محیط هایی که زنان قربانی قاچاق به کار وا داشته می شوند،‌ کارفرمایان، گذرنامه و مدارک شناسایی یا اجازه تردد آنان را ضبط می کنند تا مانع از فرار آنها شوند،‌خصوصاً که در بسیاری از کشورها نداشتن اوراق شناسایی و گذرنامه برای اتباع خارجی مجازات سنگینی دارد.
 
مدیر آریادنه می گوید : شاید بسیاری از زنان چیزهایی درباره خطرات قاچاقچیانی که صنعت سکس اروپا را تغذیه می کنند،‌ شنیده باشند، ‌اما احتمالاً نمی دانند که به چه آسانی در کشوری خارجی و دور از وطن،‌ممکن است در دام مافیای انسان گرفتار شوند. در واقع، قصور در رعایت ظرافت های متعدد قانونی، پیشنهاد شغل در یک شرکت و یا کار به عنوان پرستار بچه،  می تواند آنها را به بردگی کامل بکشاند. این زنان در محل های اقامت خود بی دفاع بوده و هیچ نهاد رسمی از آنان حمایت نمی کند. در نتیجه در صورت هر مقاومتی، به بدترین سرنوشت ها گرفتار خواهند آمد. حتی اگر بخواهند از اسارت رهایی یابند، از زندان های مهاجران غیر قانونی سر در می آورند. از همین روی در زندان های اروپا همواره تعداد قربانیان این پدیده شوم، بیش از تبهکاران واقعی است. 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
پیامدهای قاچاق انسان 6
1.1.2.مبحث اول:  آثار شخصی 7
1.1.1.2.گفتار اول :  خدشه دار شدن کرامت انسانی 7
2.1.1.2.گفتار دوم: بهره کشی جنسی 8
3.1.1.2.گفتار سوم: ابتلا به بیماری 9
2.1.2.مبحث دوم: آثار مخرب خانوادگی 10
3.1.2.مبحث سوم: آثار مخرب اجتماعی منفی 11
4.1.2.مبحث چهارم: آثار اقتصادی و سیاسی 11
بند اول: پولشویی 12
منابع: 17